Jezik

eng

Pratite nas

Žiri programa FEST Fokus

KATARINA KOLJEVIĆ

REDITELJKA, SRBIJA, PREDSEDNICA ŽIRIJA

 Katarina Koljević (1993) je diplomirala filmsku i televizijsku režiju 2017. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Režirala je i napisala scenario za nekoliko kratkih filmova koji su prikazivani na značajnim filmskim festivalima u regionu i Evropi. Prošle godine je bila učesnik Sarajevo Talent Campusa. Režirala je nekoliko radio drama za Drugi program Radio Beograda, a takođe je autor i nekoliko adaptacija radio drama. Kao filmski kritičar i analitičar piše za portal Filmoskopija u okviru Filmskog centra Srbije. Radi kao asistent režije i reditelj kastinga u Beogradu.

 

ISIDORA SIMIJONOVIĆ

GLUMICA, SRBIJA

Isidora Simijonović je filmska, pozorišna i televizijska glumica, rođena 1995. u Beogradu. Glumu je diplomirala na Akademiji umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Mirjane Karanović. Dobitnica je brojnih filmskih i pozorišnih nagrada, među kojima se izdvajaju: Sterijina nagrada za najbolju mladu glumicu 2018. za predstavu “Jami Distrikt”, nagrada Internacionalnog festivala u Viljnusu za najbolju žensku ulogu u filmu Klip 2012, kao i nagrada za najbolju glumicu festivala Kamernog teatra u Sarajevu 2018. godine. Od 2020. Isidora je saradnik ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, a godinama unazad igrala je u predstavama skoro svih beogradskih pozorišta. Kao njene najzapaženije role izdvajaju se uloga Saše u seriji “Jutro će promeniti sve”, Ruže u seriji “Ubice moga oca”, a nedavno je emitovana i serija “Porodica” u kojoj tumači novinarku Natašu. Isidora živi i radi u Beogradu.

 

DARKO NIKOLIĆ

REDITELJ, SRBIJA

Darko Nikolić je rođen 1972. u Beogradu. Studirao je filmsku režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu u klasi profesora Živojina Pavlovića i Miše Radivojevića. Režirao je brojne muzičke spotove, TV formate, reklame i igrane forme. Sarađivao sa vodećim reklamnim agencijama i TV stanicama kao reditelj i idejni tvorac. Film “Jedini izlaz”, premijerno prikazan u februaru 2021, je njegov debitantski dugometražni igrani film. Istoimenu TV seriju gledaoci mogu da gledaju od aprila ove godine. Poseban segment njegovog kreativnog rada je fotografija, kojom se intenzivnije bavi od 2005, i realizuje seriju izložbi, a radovi su mu objavljivani u magazinima ReFoto, Elle, Vice, National Geographic...

Uz posebnu zahvalnost prijatelju

 
MEDIJSKI PARTNER